Yufkalı Pilav

Yufkalı Pilav
MALZEMESİ
Miktarı: 5 KİŞİLİK
• 1 ölçü Jasmine pirinç
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 adet yufka
• 100 gr. tuzsuz badem içi
• Tuz
YAPILIŞI VE HAZIRLANIŞI
* Pirinci iki ölçü su ilavesiyle pişirin.
* Tereyağı ilave edip demlenmeye bırakın.
* Bademleri kolay soyulması için kısa bir süre sıcak suda bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun.
* Soyulmuş bademleri sıvıyağda kavurarak pembeleştirdikten sonra demlenmiş pilava ilave edin.
* Isıya dayanıklı cam fırın kabını yağlayın.
* Yufkayı kabın etrafından taşacak şekilde yayın.
* Yufkanın üzerine bademli pilavı koyun.
* Kabın kenarlarından taşan yufkayı pilavın üstüne kapatın.
■ Yufka pembeleşinceye kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
* Yufkalı pilavı birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder