Sayfalar

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Yufkalı Pilav


Yufkalı Pilav

MALZEMESİ

Miktarı: 5 KİŞİLİK

• 1 ölçü Jasmine pirinç

• 1 çorba kaşığı tereyağı

• 1 adet yufka

100 gr. tuzsuz badem içi

• Tuz

• 2 ölçü su


YAPILIŞI VE HAZIRLANIŞI

* Pirinci iki ölçü su ilavesiyle pişirin.

* Tereyağı ilave edip demlenmeye bırakın.

* Bademleri kolay soyulması için kısa bir süre sıcak suda bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun.

* Soyulmuş bademleri sıvıyağda kavurarak pembeleştirdikten sonra demlenmiş pilava ilave edin.

* Isıya dayanıklı cam fırın kabını yağlayın.

* Yufkayı kabın etrafından taşacak şekilde yayın.

* Yufkanın üzerine bademli pilavı koyun.

* Kabın kenarlarından taşan yufkayı pilavın üstüne kapatın.

■ Yufka pembeleşinceye kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

* Yufkalı pilavı birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder


Free Automatic Backlink
Photo blog blogs
Bedava Hit Siteler