Çılbır

MALZEME LİSTESİ
• 2 adet tandır ekmeği ya da bazlama (1 somon ekmek de kullanabilirsiniz)
• 2 su bardağı yeşil mercimek
• 2 su bardağı ılık su
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 100 gr tereyağı
• 2 çay kaşığı tuz
• Arzu edilirse 2 su bardağı kurut ayranı
YAPILIŞI – HAZIRLANMASI
• Mercimeği tencereye koyup üzerine çok az çıkacak kadar su ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
• Tereyağını tavaya koyup üzerine incecik kıydığınız soğanları ilave edin ve sararıncaya (bal rengi) kadar kavurun. Tuzu serpip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
• Bu karışımın üzerine bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Diğer taraftan, ekmekleri kuşbaşı et formunda dilimleyip fırında iyice kuruyuncaya kadar kızartın. Soğuyunca yuvarlak ya da kare borcama yan yana dizin.
• Haşlayıp süzdüğünüz mercimeği üzerine serpiştirin. En üste tereyağlı soğanı gezdirip sıcak sıcak servise sunun. Arzu ederseniz kurut ayranını da üzerine gezdirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder