Sayfalar

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Çılbır


MALZEME LİSTESİ

• 2 adet tandır ekmeği ya da bazlama (1 somon ekmek de kullanabilirsiniz)

• 2 su bardağı yeşil mercimek

• 2 su bardağı ılık su

• 2 adet orta boy kuru soğan

• 100 gr tereyağı

• 2 çay kaşığı tuz

• Arzu edilirse 2 su bardağı kurut ayranı


YAPILIŞI – HAZIRLANMASI

• Mercimeği tencereye koyup üzerine çok az çıkacak kadar su ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.

• Tereyağını tavaya koyup üzerine incecik kıydığınız soğanları ilave edin ve sararıncaya (bal rengi) kadar kavurun. Tuzu serpip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

• Bu karışımın üzerine bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

• Diğer taraftan, ekmekleri kuşbaşı et formunda dilimleyip fırında iyice kuruyuncaya kadar kızartın. Soğuyunca yuvarlak ya da kare borcama yan yana dizin.

• Haşlayıp süzdüğünüz mercimeği üzerine serpiştirin. En üste tereyağlı soğanı gezdirip sıcak sıcak servise sunun. Arzu ederseniz kurut ayranını da üzerine gezdirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder


Free Automatic Backlink
Photo blog blogs
Bedava Hit Siteler