Mantar Soslu Piliç
Mantar Soslu Piliç
3 KİŞİLİK
MALZEMESİ
1.2 kg. piliç
25 gr. un
tuz, karabiber (arzuya göre)
50 gr. margarin
200 gr. küçük boy mantar
1/2 lt. süt
1 paket tavuksuyu
YAPILIŞI
Pilici haşlayınız, haşladığınız pilici tam ortadan ikiye bölünüz, bunları fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta 100 gr yağı eritip, mantarı ilave ediniz. Mantarları 1-2 dakika kısık ateşte kızartıp, 25 gr. un’u ilave edip 1-2 dakika daha kavurunuz. Sonra sütü ilave edip kaynamasını bekleyiniz. Tuz-karabiber ve paket tavuk suyunu ilave ediniz. Hazırlamış olduğunuz bu sosu tepsiye dizmiş olduğunuz piliçlerin üzerine serpiştiriniz. Tepsinin üstünü yanmaz kağıtla kapatınız. 50-60 dakika kadar fırında orta ateşte pişiriniz. Servisten önce acı biber ve maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder