Sayfalar

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Mantar Soslu Piliç

Mantar Soslu Piliç

3 KİŞİLİK

MALZEMESİ

1.2 kg. piliç

25 gr. un

tuz, karabiber (arzuya göre)

50 gr. margarin

200 gr. küçük boy mantar

1/2 lt. süt

1 paket tavuksuyu

YAPILIŞI

Pilici haşlayınız, haşladığınız pilici tam ortadan ikiye bölünüz, bunları fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta 100 gr yağı eritip, mantarı ilave ediniz. Mantarları 1-2 dakika kısık ateşte kızartıp, 25 gr. un’u ilave edip 1-2 dakika daha kavurunuz. Sonra sütü ilave edip kaynamasını bekleyiniz. Tuz-karabiber ve paket tavuk suyunu ilave ediniz. Hazırlamış olduğunuz bu sosu tepsiye dizmiş olduğunuz piliçlerin üzerine serpiştiriniz. Tepsinin üstünü yanmaz kağıtla kapatınız. 50-60 dakika kadar fırında orta ateşte pişiriniz. Servisten önce acı biber ve maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder


Free Automatic Backlink
Photo blog blogs
Bedava Hit Siteler