Sayfalar

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Sebzeli Lazanya


Sebzeli Lazanya MALZEMESİ Miktarı: 4 KİŞİLİK
• 300 gr. lazanya

• 2 adet patlıcan

• 2 adet kabak

• 1 adet sarı biber

• 200 gr. dilpeyniri

• 30 gr. parmesan peyniri

• Sıvıyağ


Beşamel sos için:

• 2 çorba kaşığı un

• 2 çorba kaşığı tereyağı

• 1,5 su bardağı süt

• Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

• Kabak ve patlıcanları soyup, ince dilimleyin. Yağsız tavada iki tarafını da kızartın. Tuz serpin.

* Biberi alüminyum kağıda sarıp fırında pişirin. Ilındıktan sonra halka şeklinde doğrayın.

* Lazanyayı tuzlu kaynar suda haşlayın.

• Beşamel sos için, unu tereyağında kavurun. Sarardıktan sonra sürekli karıştırarak sütü katın ve topaklanmamasına dikkat ederek pişirin. Ocaktan alıp, rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını ekleyin.

* Yağlanmış tepsiye beşamel sos dökün, bir kat lazanya yerleştirin. Üzerine sırayla patlıcan, kabak ve biberi koyun. Biraz beşamel sos ve rendelenmiş dilpeyniri serpin.

* Aynı işlemi tüm malzeme bitinceye kadar tekrarlayın. En üste beşamel sosu yayıp, rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Lazanyanın üzerine fındık büyüklüğünde birkaç parça tereyağı koyun. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder


Free Automatic Backlink
Photo blog blogs
Bedava Hit Siteler