Sayfalar

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Domates Soslu Sebze Sote

Domates Soslu Sebze Sote

MALZEMESİ

6 KİŞİLİK

• 2 adet havuç

• 2 adet kabak

• 20 adet mantar

• 2 adet patlıcan

• 250 gr. çalı fasulyesi

• 3 çorba kaşığı sıvıyağ

Sosu için:

• 1 kutu domates püresi

• 1 çay kaşığı kişniş

• 2 diş sarımsak

• 2 adet kesmeşeker

• 1 çorba kaşığı sıvıyağ

• Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI

* Havuç, kabak ve patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra ince çubuk şeklinde doğrayın.

* Çalı fasulyesini yıkadıktan sonra ince çubuk şeklinde kesin. Mantarı iri iri doğrayın.

* Sosu için, sıvıyağı kızdırın, ince kıyılmış sarmısağı ilave edip, 1 dakika kavurun.

* Domates püresi, kişniş, kesmeşeker, karabiber ve tuz ilave edin. Harlı ateşte 2 dakika pişirin.

* Sıvıyağı bir tavaya koyup, ısıtın. Sebzeleri ekleyip, havuç yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak sote edin.

* Sebzeleri servis tabağına koyun. Üzerine, hazırladığınız sosu döküp, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder


Free Automatic Backlink
Photo blog blogs
Bedava Hit Siteler