Sayfalar

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Etli Yaprak Dolması


MALZEME LİSTESİ

• 300 gr salamura asma yaprağı

• 1 kg orta yağlı kuzu kıyma

• 1 su bardağı ince bulgur

• 2 yemek kaşığı sıvıyağ

• 25 gr tereyağı

• 4-5 adet orta boy kuru soğan

• Varsa 2 adet orta boy domates

• 1 demet maydanoz

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber


YAPILIŞI – HAZIRLANMASI

• Salamura yaprakları akan suyun altında iyice yıkadıktan sonra tepsiye yayın ve tuzunu gidermek için üzerini kapatacak kadar sıcak suda 10 dakika bekletin.

• Soğanları incecik doğrayıp derin bir kaba koyun. Domatesleri soyup rendeleyin ve soğanın üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi de serpiştirin.

• Bulgur, kıyma, domates salçası, incecik kıyılmış maydanoz ve sıvıyağı da ekleyip yoğurarak dolma içini hazırlayın.

• Suda bekleyen yaprakları hafifçe sıkın. Sap kısımlarını kesin ve parlak tarafları altta kalacak şekilde tezgaha yayın. Uç kısımlarına uzunlamasına birer tatlı kaşığı harç yayıp uçlarını içeriye doğru kıvırın ve sararak rulo yapın.

• Yaprak sarmalarını tencereye yerleştirin. Dağılmamaları için üzerlerini porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kenarından 3 su bardağı sıcak su ve tereyağı ekleyin.

• Tencerenin kapağını kapatıp dolmaları kısık ateşte, en az 1 -1,5 saat kadar pişirip sıcak sıcak servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder


Free Automatic Backlink
Photo blog blogs
Bedava Hit Siteler