Cevizli Yaprak Sarma

MALZEMELER
250 gram sarma yaprağı
2/3 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet piyaz doğranmış soğan
1.5 su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığıkuş üzümü
Bir miktar tuz
Yarım demet ince kıyılmış taze soğan
Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
5 sap taze nane veya 2 çorba kaşığı kuru nane
100 gram beyz peynir ufalanmış
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı dolma baharı
Yarım limon suyu
Cevizli Yaprak Sarma
YAPILIŞI – HAZIRLANMASI
Yaprakları yıkayın tekrar pişirilmeden yenecek gibi haşlayın yarım çay bardağı ısıtılmış zeytinyağında soğanları sarrarıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Bulguru ilave edip karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Kaynar su ve kuş üzümünü katıp bir kez karıştırın. kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.taze soğan,maydonoz,nane,beyaz peynir,ceviz,dolma baharı ve tuzu katıp harmanlayın. Bulgurlu içle yaprakları sarın. Kalan zetinyağı ve limon suyunu çırpın.Dolmaların üzerinde gezdirip servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder