Damar Sertleşmesi

Kolesterol yapabilecek besinlerin bol miktarda yenmesi sonucu kanda biriken yağlı maddelerin atardamar İç yüzeylerine çökmesiyle oluşur. Damarlarda kabartılar ve ülserler meydana gelir. Yağlı madde içinde kireçlenme başlar. Ruhsal gerilimler, hızlı yaşama ve yanlış beslenme bu hastalığın en önemli etkenleridir.damar
Baş dönmesi, baş ağrısı, kulaklarda uğultu ve çınlama, düşünce gücünün azalması gibi belirtiler gösterir. İlerlemesi yavaşlatılabilir veya durdurulabilir. Alkol, sigara, koyu çay, kahve ve kakao içilmemeli; kırmızı et, sakatatlai” (karaciğer, böbrek ve paça gibi), tuz, Ispanak, pazı, acı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınma lıdır. Süt ve süt mamulleri, taze sebze ve meyveler yenmelidir. Bezelye özellikle tavsiye edilir.
Yorucu bedenî hareketlerden kaçınmalı, peklik (kabızlık) çekilmemeli, aşağıdaki bitkisel ilaçlardan faydalanmalıdır. Deniz yosunu yiyenlerde damar sertliğine rastlanmamıştır.
Damar serdiğinden korunma:
* 40 diş sarımsak iyice ezilip bir kavanoza konur, üzeri sarımsakları örtecek şekilde alıç sirkesi İlave edilir. Sonra da kavanoz, ağzına kadar limon suyu ile doldurulur. Karışım, üç hafta serin bir yerde çalkalanarak bekletilir. Yemeklerden önce birer fincan içilir.
* Her gün 2-3 bardak papatya çayı, balla tatlandırılarak içilir.
50 gr. rezene, 50 gr. anason ve 60 gr. nohut, iki litre suda on beş dakika kaynatılır. Balla tatlandırılarak, günde üç defa birer çay bardağı içilir.
* Komposto çeşitleri içilir. Bol miktarda kabak tatlısı, karpuz ve kavun yenir.
* Kaynamakta olan bir litre suya, küçük parçalara ayrılan 100 gr. misvak konur. Kaynatma on dakika daha sürdürülür, sonra süzülür. Eldeedilen misvak suyu balla tatlandırılarak yemeklerden Önce birer çay bardağı İçilir. Karabaş otu çayı içilir.
* 2-3 adet mandalina veya bit adet portakal kabuklarıyla birlikte robottan öncelikle geçirilir. Elde edilen su, her gün içilir.
* İki kilo kiraz üç eşit parçaya ayrılır. Her gün aç karna, yemeklerden yarım saat önce yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder